Nieuws

In juni mocht ik begeleider zijn bij vakantieorganisatie Tour de Vacance bij een wielervakantie in de Franse Alpen. Als sluitstuk daarvan heb ik op 3 juli de Marmotte Alpes gereden. Een granfondo van 176 km en 5000 hoogtemeters van Bourg d'Oissans over de Cols de Glandon, de Telegraphe, de Galibier en natuurlijk ook de Alpe d'Huez. 

Op 3 september rijd ik de Marmotte Pyreneeën, natuurlijk ook bij TdV. 165 km bij 5500 hm met o.a. de Hautacam  en tweemaal de Tourmalet. 

Net als vorig jaar zorgt SportZorg Veluwe op 27, 28 en 29 december 2019 voor de volleybalatleten bij het prachtige jeugdtoernooi met topteams uit Europa, Azië en Amerika. Jeugdvolleybal op topsportniveau!

Soms is het tijd om ook zelf de fysieke grenzen op te zoeken. Dit keer een week in Lombardije Italië met prachtige ritten van mythische Giro d'Italia-beklimmingen

Dit voorjaar heb ik mijn eerste marathon gelopen. Een mooie ervaring en een goede start voor het verbeteren van al mijn leermomenten.

Met een eerste prachtige overwinning zijn we weer onderweg.

Dit jaar train en coach ik Vovem opnieuw dames 1 en voor het eerst meisjes A1. Voldoende uitdagingen in Emmeloord

Een fantastische en ook zware fietsweek in de Franse Alpen. Genieten met een grote 'G'!

2017-2018 was een volleybalseizoen met sportieve pieken en dalen. Dit leidde tot een mooie 3e plaats in de derde divisie Noord. Ook het volgende seizoen blijf ik samen met het team knokken voor promotie.

Van in 2016 en 2017 heb ik de opleiding Triggerpointcoach gevolgd.  Al vele cliënten heb ik inmiddels al met succes mogen behandelen en mogen begeleiden bij de zelftherapie.

Op 29 december 2016 is SportZorg Veluwe actief geweest bij volleybalvereniging Dynamo Apeldoorn. Een prachtig toernooi waar jeugdteams zich voorbereiden op de Nederlandse Jeugdkampioenschappen. Veel jeugdsporters 'onder handen gehad' en topvolleybal gezien.

Voor de zesde keer heeft heeft het team van SportZorg Veluwe ruim 100 behandelingen uitgevoerd in het Omnisportcentrum Apeldoorn. Opnieuw hebben we veel kunnen betekenen voor de jonge topatleten.

Er zijn al zoveel aanmeldingen binnengekomen, dat het zeker is: ook in seizoen 2015-2016 gaat volleybalschool SportZorg Veluwe jonge enthousiaste speelsters tussen 14 en 17 jaar trainingen verzorgen.

In het weekend van 12-14 juni 2015 vond het beachvolleybalkamp Ameland plaats. De 16 SportZorg Veluwe-teams hebben goed gepresteerd en iedereen heeft vooral ontzettend veel plezier gehad. Volgend jaar weer?

Op 4 juni 2015 beklim ik opnieuw 6 x de Alpe d'Huez in de strijd tegen kanker. Eén of twee keer fietst ook mijn jongste dochter Merel de beroemde berg op. Samen met de andere leden van het team Veluwse Toppers halen we veel geld op voor KWF-kankerbestrijding.

Met een prachtige groep is de volleybalschool in september 2014 weer van start gegaan. 

Op 8 en 9 februari 2014 ondersteunt het massageteam van SportZorg Veluwe de atleten voor de paramedische begeleiding en EHBSO. Het wordt weer een interessant weekend. In 2013 (weekend meerkamp en masters) heeft het team bij meer dan 110 atleten zo'n 155 behandelingen uitgevoerd.

Met ingang van december 2013 is de volleybalschool SportZorg Veluwe gestart.

Wij trainen dit seizoen 15 keer in sportcentrum De Brake in Nunspeet. De deelnemers zijn volleybalsters tussen 12 en 18 jaar die ieder hun eigen doelstellingen bepalen. Fanatieke volleybalsters die extra op kwaliteit willen trainen, zijn van harte welkom om aan te sluiten. Bel of mail voor meer informatie.

In het seizoen 2013-2014 zijn mijn trainersactiviteiten:

  • trainer/coach van Dames 2 (derde divisie) bij VC Zwolle
  • hoofdcoach jeugd meisjeslijn bij VC Zwolle
  • trainer regionale talenten (meisjes C en B) via VC Zwolle
  • trainer Regionaal TalentenCentrum meisjes (onder 16) te Zwolle via Nevobo 

Afgelopen winter de cursus 'trainen en coachen van pubers' gevolgd. Nieuwe methode van benadering van pubers om hen meer verantwoordelijkheid te geven bij de inhoud van trainingen. 

Ook de workshop "motorisch leren" van Marinus Wouterse, was erg interessant.

Ben gestart met de opleiding 'Volleybaltrainer 4'. Dit is een opleiding van een jaar met lesdagen incl. overnachtingen op het Nationaal Sportcentrum Papendal. Een intensieve opleiding die hopelijk veel extra kennis en kunde oplevert.

Binnenkort start "Coachen Sociaal Gedrag". Gedurende 6 dagdelen dit voorjaar trainen om vanuit de gedragswetenschappen en sportpsychologie gedrag van jongere sporters en sportteams te kunnen beïnvloeden en eventueel aan te passen.

Op 9 en 10 februari 2013 hebben wij  bij het NK Indoor Atletiek (Meerkamp en Masters) met 4 sportverzorgers per dag bij zo'n 115 atleten ruim 150 behandelingen uitgevoerd. Hartstikke druk met een variatie aan (blessure)behandelingen, maar wat ontzettend vet en nuttig om te doen. 

 

Met ingang van 2013 werken SportZorg Veluwe en DW Loopscholing samen door sporters naar elkaar door te verwijzen. Hardlopers die een cursus volgen bij DW Loopscholing Hattem, krijgen korting op behandelingen bij SportZorg Veluwe. Zie voor informatie onder de button "tarieven".